daniellevanderwaard

studio voor tentoonstellingsontwerp, interieurontwerp en ruimtelijke communicatie

Pleinmeubel en gids voor
Museum Rotterdam

Geschiedenis van de stad, het pleinmeubel in gebruik .

Opdracht: interieurontwerp 3d, grafisch ontwerp 2d.
Opdrachtgever: Museum Rotterdam.
Omvang: 75M2.
Soort: interieurontwerp, meubelontwerp, grafisch ontwerp.
Realisatie: 2016.

Pleinmeubel en gids Museum Rotterdam opgeleverd

Voor Museum Rotterdam hebben wij een pleinmeubel ontworpen. Dit meubel is nu opgeleverd en geplaatst op het centrale plein in de tentoonstelling Geschiedenis van de stad.
Deze tentoonstelling is ook door ons ontworpen en leverden we al eerder dit jaar op. Het pleinmeubel geeft de tentoonstelling de verbindende kern en vertraagt ook de route langs de 7 tijdvakken. Zo ontstaat er meer aandacht voor de honderden voorwerpen die de tentoonstelling rijk is.

Een mix aan programma’s wordt mogelijk

Het interieurontwerp maakt een mix aan programma’s mogelijk. Het is de gewenste hangplek en leestafel voor de bezoeker. Je kunt er straks ook terecht voor verdiepende informatie, documentaires en films over de geschiedenis van Rotterdam. Het is ook de werkplek en bergruimte voor het educatieve programma bij de tentoonstelling Geschiedenis van de stad. Voor lezingen en bijeenkomsten functioneert het als tribune en podium.
Een foto van Cas Oorthuys inspireerde de vorm van het meubel. Op deze foto zijn kinderen te zien die een stapel betonelementen uit de Rotterdamse wederopbouwperiode als hangplek hebben toegeëigend.

Gidsen in Geschiedenis van de stad

Ook hebben we een Nederlandse en Engelse gids ontworpen voor de publieksbegeleiding in Geschiedenis van de stad. Deze functioneert parallel aan de digitale publieksbegeleiding. Handig in één hand of broekzak mee te nemen langs zo’n 150 beschreven voorwerpen in de 7 tijdvakken die in Geschiedenis van Rotterdam te zien zijn.

Bezoek

Dit interieurontwerp is te zien in de tentoonstelling Geschiedenis van de stad, Museum Rotterdam in het Timmerhuis, Rodezand 26 in Rotterdam.

Met dank aan:
Realisatie meubel: Heijmerink Wagemakers. Drukwerk Gids: De Nieuwe Grafische. Foto’s interieurontwerp: Caren Huygelen.

pleinmeubel en gids voor Museum Rotterdam in gebruik genomen.
Het pleinmeubel en gids voor Museum Rotterdam in gebruik genomen.

Het pleinmeubel voorziet in bergruimte.
Het pleinmeubel voorziet in bergruimte.

Handig in één hand of broekzak mee te nemen langs zo’n 150 beschreven voorwerpen in de 7 tijdvakken die de Geschiedenis van Rotterdam laten zien..
Met de gids in één hand langs zo’n 150 beschreven voorwerpen in de Geschiedenis van de stad.

Handig in één hand of broekzak mee te nemen langs zo’n 150 beschreven voorwerpen in de 7 tijdvakken die de Geschiedenis van Rotterdam laten zien.
Of in de ‘broekzak’ als je even je handen vrij wilt hebben.