daniellevanderwaard

studio voor tentoonstellingsontwerp, interieurontwerp en ruimtelijke communicatie

HAK Kamer
Al 65 jaar groenten van HAK

Overzicht HAK Kamer en experience

Opdracht: bedrijfsexperience, concept- en tentoonstellingsontwerp 3d2d. Aanbesteding en begeleiding realisatie.
Opdrachtgever: HAK, Giessen.
Omvang: 25M2.
Soort: bedrijfsexperience, 3d infographic.
Realisatie: 2015.

Al 65 jaar groenten van HAK

In opdracht van HAK hebben wij de HAK kamer ontworpen. Deze experience in de vorm van een driedimensionale infographic brengt de bijna 65 jaar rijke geschiedenis en de dagelijkse praktijk van de groentefabrikant in beeld. HAK begon in 1920 als kruideniersbedrijf aan huis en groeide door de jaren heen uit tot een alom bekende groentefabrikant en marktleider die staat voor kwaliteit. De glazen HAK pot is daar een iconisch voorbeeld van.

Van oogstgebied tot in de pot

Op 25 vierkante meter van de HAK kamer wordt het volledige verhaal van HAK verteld, van de oprichting tot aan toekomstvisie en van de oorsprong van groenten op het land tot op het bord van Nederlandse gezinnen.
De HAK kamer is opgebouwd in verschillende delen. De geschiedenis schets in foto’s het ontstaan van het bedrijf. Verwerving gaat in op de oogstgebieden en het telen volgens de Veldleeuwerik methode. Vervolgens laat de verwerking zien welke stappen groente en fruit afleggen om uiteindelijk bij HAK volgens een traditioneel weckproces in de pot terecht te komen en de verschillende kwaliteitseisen die in iedere stap gesteld worden. Een tijdlijn laat de evolutie van het merk door de jaren heen zien met aandacht voor de meest recente geschiedenis samengevat in de ambitie, visie en missie van HAK.

Met dank aan:
Bouw: Brandwacht en Meijer. Vloerprint in Forbo Novilon: M4 FOUR. Digital Signage: Ruim toont dat het anders kan. Foto’s tentoonstelling: Caren Huygelen.

Productieproces in de HAK Kamer en experience
Productieproces in de HAK Kamer.

Infographic toont de oorsprong van de groenten.
Infographic toont de oorsprong van de groenten.

Tijdlijn in de HAK-Kamer
Tijdlijn in de HAK Kamer.

Bedrijfsvisie HAK met op de voorgrond het productieproces.
Bedrijfsvisie HAK met op de voorgrond het productieproces.

Stichting de Veldleeuwerik.
Stichting de Veldleeuwerik.