daniellevanderwaard

studio voor tentoonstellingsontwerp, interieurontwerp en ruimtelijke communicatie

Albion Store Rotterdam
Identity en interieurontwerp

entree albion store rotterdam in zwemcentrum rotterdam.

Opdracht: interieurontwerp 3d, identity en grafisch ontwerp 2d.
Opdrachtgever: Albion Store.
Omvang: 75 + 90M2.
Soort: retail & identity design.
Realisatie: 2018.

Albion Store Rotterdam opent in Zwemcentrum Rotterdam

Tegenover het Zuidplein, in Zwemcentrum Rotterdam, opent Albion haar eerste fysieke store. De winkel is gespecialiseerd in zwemkleding, training, gear & accessoires. Als clubhouse is de winkel ook de basis voor de wedstrijdzwemmers en de plek waar events worden georganiseerd.
Wij hebben een minimalistisch en kleurrijk winkelconcept ontworpen en, in lijn daarmee, een nieuw beeldmerk en grafische huisstijl neergezet.

Casco en installaties

De winkel, verdeeld over 2 verdiepingen, is casco opgeleverd door de ontwikkelaar Hart van Zuid. Ons bouwkundig ontwerp completeert het casco met de technische installaties en enkele bouwkundige ingrepen zoals dekvloeren met vloerverwarming en een eenvoudige sanitair unit in het souterrain. De bestaande ‘pijperij’ onder de plafonds hebben we overal in het zicht gelaten en in één kleur grijs gespoten. Alle vloeren zijn afgewerkt met een RAL 1016 gele gietvloer.

Vrije wanden rondom een centraal display

Voor de inrichting hebben we een serie metalen meubels ontworpen en laten maken bij onze smid. De belangrijkste ingreep is het centraal opgehangen kledingrek. Met een diameter van 5 meter organiseert deze ingreep de hele winkel. Aan dit rek hangt alle badkleding en ook de 2 pashokjes.
Rondom dit kledingrek staan modulair te stapelen tafels en plateaus. Hiermee zijn diverse presentaties te maken. De wanden blijven door deze keuze vrijwel leeg. Op de wanden zit een door ons ontworpen glasvezel behang met een optisch patroon en foto’s uit de Rotterdamse zwemgeschiedenis.

Identity en grafisch ontwerp

In samenhang met het ontwerp voor de winkel hebben we ook de identity met het nieuwe beeldmerk en – van visitekaartje tot het pakpapier – de nieuwe huisstijl voor de Albion store ontworpen. Leidmotief voor de huisstijl is een geabstraheerde structuur van de witte Engelse krijtrots (Albion). Dit patroon vormt het onderliggende grid van de grafische huisstijl, het nieuwe beeldmerk, de belettering en het behang.

Bezoek

Tijdens winkeltijden is de Albion store te bezichtigen op de Gooilandsingel 107 in Rotterdam.

Met dank aan:
Bouwkundig aannemer en installaties: Hofrijn BV. Metaalbewerking & maatwerk inrichting: Borggreven. Gordijn en behang prints: Boer & van Wijk. Houtbewerking: Mark Peters. Drukwerk: iDrukker. Foto’s interieurontwerp: Caren Huygelen.

overzicht van de inrichting albion store rotterdam in zwemcentrum rotterdam.

overzicht van de inrichting albion store rotterdam in zwemcentrum rotterdam.

overzicht van de inrichting albion store rotterdam in zwemcentrum rotterdam.

de pashokjes in de albion store rotterdam zwemcentrum rotterdam.

De inrichting van de albion store rotterdam op begane grond met het display zwembrillen.

Drukwerk identity albion store rotterdam.